Kochani coś sytego ale ulubionego mój mąż uwielbia
2kg ziemniaków
tłuszcz do smażenia
natke pietruszki do dekoracji
ziemniaczki obieramy i myjemy ścieramy na grubszych oczkach i dodajemy do nich jajko i doprawiamy solą i pieprzem oraz wyciskamy 2 ząbki czosnku i smażymy większy placek miej więcej średnicy patelni.Łopatkę dokładnie myjemy i krojimy w drobną kostkę,na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę i mięsko w trakcie smażenia dodajemy resztę czosnku nie dodawajcie go wcześniej jak zbyt długo sie smaży to gorzknieje i psuje smak potrawy dodajemy pokrojoną paprykę i reszte skłaników czyli przyprawy czekamy aż woda odparuje z mięsa i zrobi się sos ja osobiście staram sie nie dodawac mąki do sosu ale jak ktoś lubi gęsty to czemu nie.No kochani wcinajcie ze smakiem mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam potrawa jest aromatyczna i ostra.SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz