sobota, 9 listopada 2013

Szaszłyki z wątróbką

Kochani nic trudnego a szybko i łatwo.
1kg wątróbki drobiowej
pieprz i sól
różne warzywa 
patyczki na szaszłyki
oliwa
czosnek
zioła ich skład zależy od was ja daje bazylie i majeranek ale nie za dużo bo gorzknieją.
myję wątróbke czyszcze z błonek itp kroje w większą kostkę i nacieram solą pieprzem czosnkiem i ziołami,kroje warzywa na większe kawałki i nacieram oliwą nabijam na patyczki na przemian z wątróbka ,ułóżcie je na papierze do pieczenia lub plastrach ziemniaków dodatkowo się upieką i będzie pycha wyrzerka piekę je ok 30 min ale sprawdzam są pyszne i szybkie życzę smacznego i dołączam fotkę szaszłyków przed pieczeniem na spód dodałam warzywa uwielbiam ten przepis z warzywami.Tą samą wersje zrobiłam z piersią kurczaka niestety nie mam foty bo pasibrzuchy już zjedli nie zdążyłam zrobić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz